Stadsretraite Deventer

7DAYS of REST 2021

Vrijdag 1 t/m donderdag 7 januari vindt er, voor de 3e keer, een wereldwijde stilteweek plaats: “7Days of Rest”. Zeven dagen van bezinning voor het herstel van de verbinding met jezelf, de ander en het grotere geheel. Stadsretraite Deventer doet mee met een eigen programma, zowel online als in samenkomsten buiten en binnen. Dit jaar is de intentie “Schoon Water voor alles dat leeft”. De stilteweek is een idee van ‘Together in Creation’. Zij biedt mondiaal een platform aan burgers die zelf iets willen doen, door middel van vreedzame acties, lokaal, nationaal en internationaal.

Wij organiseren in de ochtend een geleide online meditatie in het Engels door initiatiefneemster Shelly Ostroff. Uiteraard mag je, in plaats hiervan, jouw eigen ochtend meditatie doen. Deze wordt gevolgd door een Skype Sessie waarin we kunnen delen. In de middag is er iedere dag een activiteit, soms binnen, soms buiten. We houden rekening met de RIVM gestelde regels. Door ons in meditatie te verbinden versterken we ons bewustzijn van het veld van liefde. En door elkaar te leren kennen ontstaat er een positief krachtenveld.

Op 1 januari 2021 wordt de week geopend om 14:00 uur. De mogelijke locatie wordt vlak voor 1 januari 2021 per email medegedeeld. Rekening wordt o.a. gehouden met het maximaal aantal deelnemers en het houden van 1,5 meter afstand. Omdat regelgeving snel kan veranderen, gaan we flexibel om met de planning van live activiteiten.

Wil je aan 1 of meerdere activiteiten meedoen? Geef je dan hier op. Op deze pagina vind je ook het activiteiten Schema. Mocht je aan de Skype Sessies deel willen nemen, meld je dan hiervoor aan voor 28 december 2020. Op 28 december, in de ochtend, willen we een Skype Test doen, zodat we weten dat op 2 januari Skype bij iedere deelnemer goed werkt en we ons kunnen richten op het delen met elkaar. Je ontvangt de Skype Sessie Link per email.

 
 

7Days of Rest & Radical Healing luidt Wereldwaterjaar 2021 in.
Door onze collectieve inspanningen te richten op gezond water voor iedereen, heeft Wereldwaterjaar 2021 het potentieel om een ​​wereldwijd genezingsproces voor het hele systeem te activeren dat exponentieel ten goede zal komen aan al het leven.

 
 

Lyric: We are Water – We are One

 

De meditaties per dag

 
 

Vrijdag 1 januari 2021 ~ Integrity

Integriteit
Hoe helpen onze persoonlijke overtuigingen ons door een wereld die voortdurend verandert? Is het mogelijk om ons eigen gevoel van stabiliteit op te bouwen? Werkend met water en bomen, zal deze wortelchakra-meditatie je begeleiden op een reis om je persoonlijke centrum te verdiepen en alle delen van jezelf te omarmen op je pad naar integer leven.
 
Om 14:00 uur Opening – Waterceremonie met Walther van der Pol.
Samen creëerden we een veld van bewustzijn en dankbaarheid voor het water.
 
 

Zaterdag 2 januari 2021 ~ Fluidity

Vloeiendheid
Ga in een hartresonante meditatie van het hele lichaam die zich verbindt in de creatieve wateren van het Heiligbeenchakra. Moge jouw dierbare hart de troostende armen van Gaia voelen, zachtjes en veilig vastgehouden in de waterige baarmoeder van Moeder Aarde. Verdiepen in de inspirerende tuin van de Sacrale chakra, omringd door alle tijd en ruimte die nodig is om zorgvuldig de zaden van je intenties, gaven en liefdevolle uitdrukkingen namens de natuur te dragen.
 
Om 10:00 uur via Skype een nabespreking over de meditatie
 
Om 14:00 uur de eerste Stiltewandeling door Jaap Bont
 
 

Zondag 3 januari 2021 ~ Transmutation

Transmutatie
Laat de genezende kracht van water je lichaam reinigen, zodat je vollediger in Liefde kunt wandelen. Voor deze meditatie heb je een glas vers drinkwater nodig.
 
 
Om 10:00 uur via Skype een nabespreking over de meditatie
 

 
Om 14:00 uur RAPPEL – Herinner je wie je bent in verbinding met Bron en deel. Laat je beroeren. Hieronder de meditatie van José tijdens de “Rappel” van zondag 3 januari

Rappel

 
 

Maandag 4 januari 2021 ~ Circulation

Circulatie
In onze kern, in ons centrum, klopt een hart dat het leven door onze wezens laat circuleren. Een hart wiens energie liefde door ons leven draagt. Leven en liefde verstrengelen en dansen het ritme van onze reizen hier in dit wonderbaarlijke huis op aarde. Wat wordt mogelijk voor het hele leven als we liefde vrijelijk door ons heen laten stromen? Door ons hele wezen te laten doordrenken met de unieke liefde van ons hart… door ervoor te kiezen om het uit te gieten om deel te nemen aan de hartslag van het leven, bieden we een onmetelijke genezende kracht aan de wereld.
 
 
Om 10:00 uur via Skype een nabespreking over de meditatie
 
Om 14:00 uur de tweede Stiltewandeling door Jaap Bont
 
 

Dinsdag 5 januari 2021 ~ Co-creation

Co-creatie
In de diepe bron van bewuste verbinding wachten de liederen van water op je. Hier in de veiligheid van je lichaam, je heilige huis om de plek te ontdekken om samen met de natuur te creëren.
 
 
Om 10:00 uur via Skype een nabespreking over de meditatie
 
Om 14:00 uur de AUM meditatie via Skype door Arnold Steenbrink
 
 

Woensdag 6 januari 2021 ~ Reflection

Reflectie
Maak verbinding en denk na over de kracht van de schaduwrijk groene globale overkapping door ons geestesoog. Het verkennen van de geschenken van bomen van water en medicijnen aan de wolkenwezens. Met hen mee reizen terwijl ze het licht van de zon, de maan en de sterren ontvangen om de wezens, de levende aarde en alle wateren te voeden.
 
 
Om 10:00 uur via Skype een nabespreking over de meditatie
 
Om 14:00 uur “Zielepraat” via Skype door Monique de Lange
 
 

Donderdag 7 januari 2021 ~ Revelation

Openbaring
Maak contact met de schenking van diepe verbinding die intrinsiek is in de Universele kracht van het leven en in ons eigen lichaam. Voel en omarm de complexiteit van Gaiaans zijn en de magie van radicale partnerschappen binnen de levensgemeenschap die aanleiding geven tot nieuwe toekomsten namens al het leven.
 
 
Om 10:00 uur via Skype een nabespreking over de meditatie
 
Om 14:00 uur Sluitingsceremonie door Jannah en Wilma


7 days of rest 2022
7 days of rest 2021
7 days of rest 2020
7 days of rest 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.